כיצד פועלת כלכלת ישראל?
האם אי פעם אמרת לעצמך, "כיצד פועלת כלכלת ישראל? במהלך מיתון, עלולים לחשוב, "לא טוב מדי!"
ללמוד את הסיבות למיתון על ידי הבנת התוצר המקומי הגולמי וחוקי ההיצע והביקוש. דע כיצד בנק ישראל משתמש במדיניות פיסקלית וסחר. הבינו כיצד בנק ישראל נלחם באינפלציה תוך עידוד צמיחה באמצעות מדיניות מוניטרית.
כל מה שהכלכלה הישראלית מייצרת נמדד בתמ"ג. כאשר קצב צמיחת התמ"ג הופך לשלילי, המשק נכנס למיתון.
זה קרה לאורך ההיסטוריה של המיתונים בישראל. כשהכלכלה מתכווצת במשך שנים, זה נקרא דיכאון. למד את ההבדל בין מיתון לדיכאון.
החלק החשוב ביותר בכלכלה הוא הוצאות הצרכנים. שלושת המרכיבים האחרים הם הוצאות עסקיות, הוצאות ממשלתיות ויצוא נטו.
כלכלת ישראל בין הגדולות בעולם עקב ענף ההייטק. אם מסתכלים על העולם סין עלתה על סטטיסטיקת התמ"ג הנוכחית של ארה"ב. ארה"ב היא הכלכלה השנייה בגודלה בעולם, בעוד הודו ויפן עוקבות אחריהם במקום השלישי והרביעי.
היצע וביקוש הם הכוחות שמניעים את כלכלת ישראל. ההיצע כולל עבודה, המיוצג על ידי תעסוקה, ומשאבי טבע, כגון גז, אדמה ומים. מחירי הנפט מניעים 70% מעלות הגז.
הביקוש, או הצריכה האישית, מניעה כמעט 70% מהכלכלה. הרבה מזה מתרחש במהלך עונת הקניות בחגים כמו חג פסח ועוד חגים שיש במהלך השנה.
המיתון הגביר את האבטלה. אנשים רבים התייאשו בגלל אי-פעם למצוא עבודה ונשרו ממעגל העבודה. כתוצאה מכך, כמות מהישראל, שליש הם עניים או כמעט עניים.
עוד על: כיצד לבקש מהבנק שלך לוותר על עמלת משיכת יתר?
זו אחת הסיבות לכך שכלכלת ישראל האטה. אי השוויון בהכנסה לא נגרם מהמיתון. זה החל להחמיר במהלך שנות ה-2000.
אינפלציה מתרחשת כאשר הביקוש גדול מההיצע והמחירים עולים. ההכנסה שלך והקצב שבו היא עומדת בקצב העלייה במחירים קובעים עד כמה האינפלציה משפיעה על חייך.
קשה להדוף את האינפלציה. ברגע שזה קורה, אנשים מתחילים לצפות למחירים גבוהים מתמיד. הם יקנו עכשיו לפני שהמחירים יעלו יותר בעתיד. זה מגדיל עוד יותר את הביקוש. סיבה נוספת לאינפלציה היא עלייה בהיצע הכסף.
ממשלת ישראל מודדת את שיעור האינפלציה הנוכחי עם מדד המחירים לצרכן, אך לעיתים היא נותנת מידע מטעה. שוק הסחורות קובע את מחירי הנפט, הגז והמזון. הם יכולים להרקיע שחקים ולצנוח תוך חודשים. בנק ישראל משתמש במקום זאת בשיעור אינפלציית הליבה. זה לא כולל עלויות אנרגיה ומזון.
עברו לדף: בלוג הלוואות.
אם מתרחשת אינפלציה בנכסים, כמו דיור או מניות, זה נקרא בועת נכסים.
ההיפך הוא דפלציה; זה קורה כאשר המחירים יורדים. זה קורה גם לנכסים, כמו מחירי דיור ותיקי מניות. זה יוצר נפילות מניות ומשברים כלכליים. דפלציה גרועה מאינפלציה עבור כלכלה.
המדיניות הפיסקלית היא התקציב בבנק ישראל. מדיניות פיסקלית יכולה לעורר, להנחות או לדכא את הכלכלה, אבל רק עסקים יכולים ליצור צמיחה כלכלית.
נגיד בנק ישראל מתחיל בתהליך התקציבי בכל שנה, עוד משהו שבנק ישראל נלחם באינלפציה באמצעות העלאת ריבית הפריים.
עוד על: הלוואת בלון.
ההוצאה עולה על ההכנסות, ויוצרות גירעון תקציבי. בכל שנה הוא מתווסף לחוב הלאומי.
אחד התורמים הגדולים לגירעון ולחוב הוא הנחות המס של הממשלה. הם עוקבים אחר התיאוריה של כלכלה בצד ההיצע. הוא אומר כי מסים נמוכים בסופו של דבר ידרבן את הכלכלה מספיק כדי להחליף את ההפסד במסים. זה לא קרה. אבל הנחות מס פופולריות מאוד כי אנשים שונאים לשלם אותן. רבים הציעו מס אחיד או מס הוגן.
המדיניות המוניטרית נשלטת על בנק ישראל. מערכת בנקאית זו מונחית על ידי בנק ישראל, את היצע הכסף והשימוש באשראי. כלים אלו שולטים כיצד ריביות משפיעות על הכלכלה.
המטרה העיקרית של המדיניות המוניטרית היא לשלוט באינפלציה. מטרתו המשנית היא לעורר את הכלכלה. היא גם מופקדת על תפקוד חלק של המערכת הבנקאית. מסיבה זו, כיסא בנק ישראל נקרא לעתים קרובות האדם החזק ביותר על ישראל מבחינת כלכלת ישראל.
מדיניות הסחר משפיעה על עלות היבוא והיצוא על ידי הסדרת הסכמי סחר עם מדינות אחרות.
הסכמי סחר, כמו הסכם הסחר החופשי שמדינת ישראל מבצעת עם מדינות חזקות בעולם.
בדקו זכאות להלוואה אונליין